design-haus-logo2

Feel Good Project

Location
Nottinghamshire

Project Type
Extension and modifications form internal and external living spaces

Status
On Site

Size
150sqm

Description

This property is set within an area of outstanding beauty, yet the owner felt he was unable to enjoy the views or access the garden easily due to its outdated design.

In collaboration with the client, we designed a modern extension with floor to ceiling glazing, which allowed him to pass fluidly between the outdoor and indoor space. A sequence of terraces and roof gardens were also included to allow the homeowner to enjoy different external spaces and zones at different times of day.

Being a south facing property with a significant amount of glazing, the previous home would often overheat. Rather than install air conditioning - we were able to reduce the average temperature of the house by 7C by the introduction of solar shading and strategically placed windows to create a natural stack ventilation system.

 

 

02
01
design-haus-icon

Design Haus Architecture
2A Fleeman Grove
West Bridgford
Nottingham

studio@designhausarchitecture.co.uk

Instagram

footer-logos

© Design Haus Architecture Limited. All Rights Reserved. Reg No: 11812019 - Reg Office: 2a Fleeman Grove, West Bridgford, Nottingham NG2 5BJ - VAT Reg No: 367902175 | Privacy Notice