West Bridgford Junior School

Location
West Bridgford

Project Type
Community / Educational

Status
Concept

Size
600 sqm

Description

The playground area at this Junior School in Nottingham, although large, lacks opportunities for children to play creatively and has limited shaded areas and no green space. 

Under the three key principles of Grow, Play, and Learn, we have sought to create a range of spaces in which all children can engage in a variety of activities. 

These areas knit together those who seek more energetic play amongst those who seek quieter activities, whilst blending with the current everyday functions of the school playground. 

This includes designated garden spaces for planting and growing which provide children with an alternative learning environment, a greater understanding of healthy food, and values of sustainable practice. This will also provide much-needed bio-diversity to their daily surroundings. 

An auditorium will provide a space to gather outside beneath a shaded canopy, championing outdoor learning and peer engagement. 

Across each element, solar shading and covered canopies ensure the use of the playground all year round.

WBJS-View-of-Quite-Space
WBJS-View-of-Amphitheatre
C:\Users\JamesBrindley\Documents\West Bridgford Junior School Co
WBJS-Aerial-View-proposed-playground
design-haus-icon

Design Haus Architecture
5 Portland Road
West Bridgford 
Nottingham NG2 6DN

studio@designhausarchitecture.co.uk

Instagram

footer-logos

© Design Haus Architecture Limited. All Rights Reserved. Reg No: 11812019 - Reg Office: 5 Portland Road, West Bridgford, Nottingham NG2 6DN - VAT Reg No: 367902175 | Privacy Notice | Cookie Policy